6 митови за жените во фитнесот што го кочат вашиот прогрес

жените во фитнесот
Жените во фитнесот се соочуваат со многу митови и предрасуди од кои поголемиот дел се сосема неосновани. Но, сепак тие кружат наоколу и им стојат на патот кон достигнување на сопствениот максимум од напорите и времето што го вложуваат во тренинзите. За жал тешко е да се покријат сите овие теми во еден здив, но ќе почнеме од најчестите 6. 1. Жените во фитнесот треба да тренираат различно од мажите Оваа теорија сигурно сте ја слушнале многу пати до сега. Мажите треба да вежбаат со големи тежини ...
More

Кои видови овошје имаат најниска а кои највисока содржина на шеќери?

шеќери во овошјето
Ако внимавате на вашата исхрана, особено на внесот на јаглехидрати, важно е да знаете колкава количина на шеќери внесувате во текот на денот. Тоа значи да внимавате и на оние здрави шеќери кои ги содржат плодовите како што е овошјето. Иако тоа е дел од здравата исхрана заради високата содржина на микронутриенти, витамини и минерали, некои плодови содржат многу висока количина на шеќери со кои ќе ја надминете границата на препорачаниот дневен внес од вашиот план на исхрана. Зошто треба да го из...
More

Летна форма – како да ја задржите мускулната маса во фазата на дефиниција

мускулна маса во фазата на дефиниција
Доаѓа летото, а со него и желбата да се вратиме во форма со што е можно помалку телесни масти и повидлива мускулна маса. Ако веќе сте пробале да ја остварите оваа цел сигурно знаете дека не е баш лесна. Фазата на дефиниција бара правилна комбинација од план на исхрана, тренинг програма, соодветни суплементи и време за активен одмор. Неодамна пишував за начинот на кој можете да топите масти и градите мускулна маса истовремено, но фазата на дефиниција бара малку поригорозни мерки. Еве на што тр...
More