ПсихоФит: Како да одржувате хормонален баланс за време на диета?

хормонален баланс за време на диета
Ефектите од диетите и калориските рестрикции несомнено нѐ прават среќни, но додека трае процесот на интензивно вежбање и драстични промени во исхраната, нашите хормони не се така среќни. Наглото намалување на телесните масти предизвикува големи промени во нашиот хормонален баланс, особено кај хормоните кои ја регулираат енергијата, расположението и општото здравје. Ако не внимавате на овие промени вашето тело може лесно да премине во фаза на стрес и паника, што ќе влијае негативно и на вашите фи...
More