5 психолошки фази во фитнесот низ кои мора да поминете

психолошки фази во фитнесот
Без разлика дали сега почнувате со фитнес програма или сте веќе искусни во вежбањето, постојат психолошки фази во фитнесот низ кои природно ќе поминете. Ако се подготвите за она што следи, многу побрзо ќе ги надминете оние потешките фази и ќе стигнете до моментот кога ќе уживате во сѐ што правите за вашето тело и здравје. Фаза 1 - Одлука Првата од петте психолошки фази во фитнесот започнува со одлуката да го подобрите изгледот, здравјето, силата, кондицијата - што и да е вашата конечна цел. П...
More

Како да најдете време за фитнес?

Иако има статус на еден од најлесните изговори, немањето време за фитнес е многу реален предизвик. Редовни тренинзи, правилна исхрана, квалитетен сон, плус работа, семејство, домашни обврски и социјален живот... И сето ова треба секојдневно да се балансира во само 24 часа. Но, на многу луѓе им успева. Како? Стратегии кои ќе ви помогнат да најдете време за фитнес Знаете дека оние кои имаат резултати во фитнесот вежбаат редовно и внимаваат на исхраната. И ова е вистина, но она што можеби го прет...
More

ПсихоФит: 7 едноставни начини да ја подобрите вашата мотивација

мотивација
Одлуката да почнете со здрава исхрана и вежбање е тешка, но доследноста во вашиот фитнес план знае да биде уште потешка. Во овој период од годината сите имаат желба за позитивни промени - доаѓа време за плажа, тука се и сите настани каде што сакаме да изгледаме добро, но сето тоа брзо поминува. Проблемот се појавува кога немаме датум кој го очекуваме, а нѝ треба мотивација да останеме на патот по кој сме тргнале. Затоа ќе споделам со вас неколку едноставни совети кои ќе ви помогнат да ги преброд...
More

10 причини зошто ви е потребен персонален фитнес тренер

персонален фитнес тренер
Знам дека ќе ви звучи апсурдно – персонален фитнес тренер да ви каже зошто ви е потребен персонален фитнес тренер :) Но, не заборавајте дека сите сме биле почетници некогаш, и најискусните некогаш не знаеле како до сопствената цел. Почнувајќи од моите искуства, па сè до искуствата на моите клиенти, ви гарантирам дека вежбањето со персонален тренер е една од најдобрите инвестиции кои некогаш ќе ги направите. Предрасудите за оваа професија одат во крајности – од големи, лути луѓе кои ви врескаа...
More

10 тренинг совети за пролетно враќање во форма

тренинг совети за враќање во форма
Ако ја поминавте зимата со намален интензитет на физички активности, сигурен сум дека  првите пролетни денови ве мотивираат да се вратите во форма. Ентузијазмот кој доаѓа со овој период од годината е супер, но како и сè друго, ако е претеран може да ви наштети. Преголемата желба брзо да се вратите во форма носи ризици да се повредите, а тоа нема да ви помогне да ја остварите целта. Затоа, следете ги овие 10 тренинг совети и вратете се во фит форма полека и сигурно. 1. Не брзајте Помирете се со...
More