4 митови за протеинската исхрана и научните ставови за нив

Науката за фитнесот констатно напредува и со тоа ги поткрепува или побива тврдењата што можете да ги слушнете низ неформалните муабети. Протеинската исхрана е веќе докажана како корисна за физички активните луѓе, но никогаш не е на одмет да размислувате критички и да истражувате. Следат 4 митови за ефектите врз здравјето од исхраната базирана на протеини и одговорите од науката: 1. Протеинската исхрана ќе ве здебели Овој мит е многу далеку од вистината :) Внесувањето на најголемиот дел од кало...
More

10 фитнес митови кои го намалуваат квалитетот на вашиот тренинг

фитнес митови
Каде и да се свртите денес ќе налетате на совети за вежбање - на кафе, во теретана, на интернет. И тоа е супер, секогаш можете да научите нешто повеќе од туѓите искуства, но негативната страна на ова е што со тие совети се протнуваат и фитнес митови кои можат да го намалат квалитетот на вашиот тренинг и да го попречат вашиот прогрес. Најчести фитнес митови на кои треба да внимавате Колку повеќе истражувате ќе налетувате на сѐ повеќе фитнес митови. Иако вашето лично искуство и вашиот тренер ќе ...
More