4 тренинг навики што ве водат кон повреда

ризични тренинг навики
Покрај зголемување на силата и подобрување на изгледот, една од главните цели во фитнесот треба да ви биде и развивање на правилни тренинг навики. Така ќе си обезбедите прогрес во сите аспекти од тренингот и што е уште поважно – ќе се заштитите од повреда. Штом ќе влезете во теретана заборавете на егото. Знаете дека фитнесот е натпревар со себе, но и во тој натпревар се случува понекогаш да се занесеме и да го форсираме телото до степен што го загрозува нашето здравје. „Ризични“ тренинг нави...
More

Дали ви треба фитнес план за да имате резултати?

дали ви треба фитнес план
Што значи да имате ваш личен фитнес план? Дали е тоа само хир на фитнес фанатиците и богатите? Зошто би ви бил потребен план кога со мали рестрикции во исхраната и поголема физичка активност ќе направите промени во изгледот и здравјето? Зошто би се оптеретувале со планови кога можете да прочитате неколку интернет статии и да се придржувате кон советите? Накратко - затоа што нема да бидете задоволни од резултатите. Дали си имате поставено некаква цел во фитнесот? Како и за сите други цели и з...
More

10 причини зошто ви е потребен персонален фитнес тренер

персонален фитнес тренер
Знам дека ќе ви звучи апсурдно – персонален фитнес тренер да ви каже зошто ви е потребен персонален фитнес тренер :) Но, не заборавајте дека сите сме биле почетници некогаш, и најискусните некогаш не знаеле како до сопствената цел. Почнувајќи од моите искуства, па сè до искуствата на моите клиенти, ви гарантирам дека вежбањето со персонален тренер е една од најдобрите инвестиции кои некогаш ќе ги направите. Предрасудите за оваа професија одат во крајности – од големи, лути луѓе кои ви врескаа...
More

10 тренинг совети за пролетно враќање во форма

тренинг совети за враќање во форма
Ако ја поминавте зимата со намален интензитет на физички активности, сигурен сум дека  првите пролетни денови ве мотивираат да се вратите во форма. Ентузијазмот кој доаѓа со овој период од годината е супер, но како и сè друго, ако е претеран може да ви наштети. Преголемата желба брзо да се вратите во форма носи ризици да се повредите, а тоа нема да ви помогне да ја остварите целта. Затоа, следете ги овие 10 тренинг совети и вратете се во фит форма полека и сигурно. 1. Не брзајте Помирете се со...
More