6 вежби за подготовка пред скијање

тренинг скијање
Скијањето само по себе е одличен тренинг - активира многу мускулни групи, забавна кардио вежба е која можете да ја правите сами или во друштво, и што е најважно, на сонце и чист воздух. Во исто време тоа бара и солидна физичка подготвеност за да можете да ги изведете сите потребни движења правилно и да избегнете ризик од повреда. Следните неколку вежби ги таргетираат мускулните групи коишто ќе ви требаат да бидат цврсти за правилно скијање, можете да ги правите во теретана или дома, а ќе ви помо...
More

Зошто е важно да ја вежбате групата стабилизаторни мускули?

стабилизаторни мускули
Стабилизаторните мускули се нарекуваат и основни мускули затоа што се база на нашето тело. Тие учествуваат во сите позиции и движења, дури и кога само седите или стоите, а состојбата во која што ги одржувате ја одредува вашата стабилност и баланс во секојдневните активности. Што е уште поважно, силата на овие стабилизаторни мускули значително влијае на општите фитнес резултати. Кои се стабилизаторни мускули? Замислете ја групата стабилизаторни мускули како појас кој ги држи цврсто од сите стра...
More