ПсихоФит: 6 совети од спортските психолози за подобри резултати

Како и во секој друг спорт, психологијата игра огромна улога во фитнесот, бидејќи покрај физичките напори вежбањето во теретана носи предизвици за кои е потребна ментална сила. Иако спортската психологија е комплексна тема, има неколку генерални совети кои можат многу да ви помогнат да ја задржите мотивацијата и да остварите подобри резултати. Дури и кога сте во одлична физичка форма, многу лесно можете да наидете на психолошки пречки кои ќе ја намалат вашата мотивација и ќе ги нарушат резулт...
More