15 видови на храна со висока содржина на протеини

храна со висока содржина на протеини
Без разлика каква исхрана практикувате, протеините се неизбежни макронутриенти ако сакате да го одржите вашето здравје, да го контролирате апетитот и да обезбедите храна за мускулниот систем. За полесно да го постигнете посакуваниот дневен внес на овие макронутриенти, во продолжение следи листа од 15 видови на храна кои имаат висока содржина на протеини. 1. Леќа Содржина на протеини: 9гр во 100 грама Леќата е одличен извор на протеини, но и растителни влакна и минерали. Нејзина дополнителна п...
More