Како да останете доследни на вашиот режим на исхрана?

Ако сте пробале да внимавате на исхраната во турбо работни денови во кои можете да одвоите само неколку минути за оброк, знаете колку е тешка оваа задача. А ако планирате да почнете со фит режим на исхрана од понеделник најдобро би било на време да се заштитите од фрустрацијата која доаѓа со неможноста да се придржувате кон тоа што сте го наумиле. Во што е тајната? Не е тајна, но колку често и да зборуваме за тоа брзо го забораваме: подготвувајте ги оброците однапред! Воопшто не е лесно да с...
More

3 грешки во исхраната – причини заради кои сте секогаш гладни

грешки во исхраната
Ви се случило да почувствувате глад еден час после последниот оброк? Ако ова ви се случува често, не се потпирајте на објаснувањата како што се ултра брзиот метаболизам или потребата од поголема количина на храна, туку побарајте ја причината во некоја од честите грешки во исхраната кои можеби ги правите. 1. Не внесувате доволно растителни влакна Една од најчестите грешки во исхраната која сите ја правиме е тоа што забораваме на важноста на растителните влакна. Се фокусираме на макронутриентите...
More

10 едноставни совети за правилна исхрана

совети за правилна исхрана
Сите добро знаеме дека правилниот избор на храна игра огромна улога во одржувањето на здравјето и во целокупниот фитнес план. За жал, ова често го забораваме или пак не сме во можност да го применуваме. Но, ако ги поедноставите работите ќе ви биде многу полесно да се придржувате кон планот за правилна исхрана. Следат 10 едноставни совети кои лесно ќе ги запамтите и кон кои е лесно да се придржувате, а можат да направат голема разлика. 1. Одржувајте баланс Вашата исхрана треба да има совршен б...
More