ПсихоФит: 6 совети од спортските психолози за подобри резултати

Како и во секој друг спорт, психологијата игра огромна улога во фитнесот, бидејќи покрај физичките напори вежбањето во теретана носи предизвици за кои е потребна ментална сила. Иако спортската психологија е комплексна тема, има неколку генерални совети кои можат многу да ви помогнат да ја задржите мотивацијата и да остварите подобри резултати. Дури и кога сте во одлична физичка форма, многу лесно можете да наидете на психолошки пречки кои ќе ја намалат вашата мотивација и ќе ги нарушат резулт...
More

5 работи кои не треба да ги правите во теретана ако сакате подобри резултати

како до подобри резултати во теретана
Секогаш кога сакаме подобри резултати од времето и енергијата што ги вложуваме во теретана се вртиме кон поголема контрола на исхраната, поинтензивни тренинзи, а некогаш и кон поквалитетна опрема. Но, често пати правиме грешки во теретана со кои несвесно ги саботираме ефектите од тренингот.    Како до подобри резултати? Често зборуваме за тоа што и како треба да правите во теретана, но време е да зборуваме за тоа што НЕ треба да правите ако сакате подобри резултати: 1. Не ги мешајте напорното...
More