4 тренинг навики што ве водат кон повреда

ризични тренинг навики
Покрај зголемување на силата и подобрување на изгледот, една од главните цели во фитнесот треба да ви биде и развивање на правилни тренинг навики. Така ќе си обезбедите прогрес во сите аспекти од тренингот и што е уште поважно – ќе се заштитите од повреда. Штом ќе влезете во теретана заборавете на егото. Знаете дека фитнесот е натпревар со себе, но и во тој натпревар се случува понекогаш да се занесеме и да го форсираме телото до степен што го загрозува нашето здравје. „Ризични“ тренинг нави...
More

ПсихоФит: Најголемиот психолошки тест – ПОВРЕДА; што после неа ?

Соочувањето со повреда во спортот е непријатно доживување кое воедно станува и најголем психолошки тест за спортистот. Повредата го нарушува општото физичко здравје на личноста но исто така негативно влијае и на општото ментално здравје и добросостојба. Повредите можат да варираат во однос на својата сериозност, а многу често ја загрозуваат и професионалната кариера на спортистот. Доживувањата на емоционален план можат да го отежнат процесот на рехабилитација, а многу често спортистите се соочен...
More