Фит дилема: Што е разликата помеѓу флексибилност и мобилност ?

Мускули, сила, намалување на килограми, издржливост; тоа се најчесто асоцираните термини кога помислуваме на фитнес. Но, постои и уште еден сегмент на фитнесот за кој не се дискутира многу, а тоа е мобилност. Кај голем број на рекреативни и професионални спортисти, мобилноста е ставена при крајот на листата на приоритети. Но, таа е индикатор за тоа колку добро и ефикасно се движиме и ни помага да се заштитиме од повреди. Во прилог, одговараме 4 прашања во однос на оваа дилема:   1.Кој...
More

Распоредете ги јагленохидратите правилно за оптимален прогрес и резултати!

Не сте сигурни колку јагленохидратите треба да јадете пред и после тренингот? Синхронизирате го одговорот со вашата програма со овој комплетен водич за видовите и времето за јаглехидрати! Јагленохидратите, понекогаш се нарекуваат "ѓаволот", "инстант сало," се извор на жестоката дебата во фитнес светот, особено кога станува збор за нивната улога во изградбата на мускулите или согорувањето на масти. Со сите собрани мислење за тоа дали треба да се јадат јаглехидрати, воопшто, само во одредени пе...
More