ПсихоФит: 6 видови на мотивација кои ќе ве донесат до целта

видови мотивација
Секој од нас се мотивира на различен начин, свесно или несвесно, а психолозите ги групираат овие начини во 6 видови на мотивација. Ако сакаме да си помогнеме во остварувањето на поставените цели во фитнесот и во животот воопшто, мораме да дефинираме кој вид на мотивација најдобро функционира за нас. Кој вид на мотивација најмногу ви одговара? Читајќи ги различните видови мотивација може да откриете дека се пронаоѓате во повеќе од еден. И тоа е одлично, бидејќи значи дека можете да користите р...
More

ПсихоФит: 6 совети од спортските психолози за подобри резултати

Како и во секој друг спорт, психологијата игра огромна улога во фитнесот, бидејќи покрај физичките напори вежбањето во теретана носи предизвици за кои е потребна ментална сила. Иако спортската психологија е комплексна тема, има неколку генерални совети кои можат многу да ви помогнат да ја задржите мотивацијата и да остварите подобри резултати. Дури и кога сте во одлична физичка форма, многу лесно можете да наидете на психолошки пречки кои ќе ја намалат вашата мотивација и ќе ги нарушат резулт...
More

ПсихоФит: 7 едноставни начини да ја подобрите вашата мотивација

мотивација
Одлуката да почнете со здрава исхрана и вежбање е тешка, но доследноста во вашиот фитнес план знае да биде уште потешка. Во овој период од годината сите имаат желба за позитивни промени - доаѓа време за плажа, тука се и сите настани каде што сакаме да изгледаме добро, но сето тоа брзо поминува. Проблемот се појавува кога немаме датум кој го очекуваме, а нѝ треба мотивација да останеме на патот по кој сме тргнале. Затоа ќе споделам со вас неколку едноставни совети кои ќе ви помогнат да ги преброд...
More