5 неопходни суплементи за одржување на здравјето и формата

неопходни суплементи
Секој суплемент има свои предности во зависност од вашата цел, навики, исхрана, буџет... Ама ако треба да се издвојат 5 што се корисни за сите, особено за оние што се грижат за здравјето и формата, ова е базата: 1. Витамин Д Недостатокот од витамин Д е честа појава, речиси половина од луѓето се сооуваат со овој проблем во одреден момент. Најчестите причини за тоа се долгото време поминато во затворен простор, генетиката и исхраната со малку микронутриенти. Последиците од ова се проблеми со кос...
More

6 митови за жените во фитнесот што го кочат вашиот прогрес

жените во фитнесот
Жените во фитнесот се соочуваат со многу митови и предрасуди од кои поголемиот дел се сосема неосновани. Но, сепак тие кружат наоколу и им стојат на патот кон достигнување на сопствениот максимум од напорите и времето што го вложуваат во тренинзите. За жал тешко е да се покријат сите овие теми во еден здив, но ќе почнеме од најчестите 6. 1. Жените во фитнесот треба да тренираат различно од мажите Оваа теорија сигурно сте ја слушнале многу пати до сега. Мажите треба да вежбаат со големи тежини ...
More

3 комбинации на суплементи за побрзи резултати

најдобри комбинации на суплементи
Суплементите кои доаѓаат од реномираните производители денес имаат одлични ефекти благодарение на внимателно избраните состојки. Сепак, истражувањата кои ги прават истите овие компании покажуваат дека комбинирањето на некои суплементи придонесува кон засилување на нивните ефекти. Следат 3 комбинации на суплементи кои со редовни тренинзи можат да ви помогнат да ги остварите вашите цели за пократко време. 1. Намалување на вишокот килограми и задржување на чистата мускулна маса Во овој период од ...
More