5 начини како да ја подобрите вашата флексибилност

Ако сметате дека допирањето на вашите прсти на нозете од исправена положба е нешто недостижно кое никогаш нема да го постигнете, знајте го ова – вежбите кои ги практикувате во комбинација со храната која ја конзумирате, хидратацијата и животниот стил кој го водите имаат големо влијание на вашата флексибилност. Подобрување на способноста на телото да се витка е многу поважно од колку само превенирање од повреда. Всушност, флексибилноста е важен аспект во зголемувањето на сила и мускулна маса. По...
More

Суплементи во “spotlight” – Што се гејнери и дали ви се потребни?

дали ви требаат гејнери
Ако вашата цел е да ја зголемите силата и мускулната маса, сигурно во некој момент сте помислиле да користите гејнери. Иако овие суплементи се наменети токму за оваа цел, добро е да научите малку повеќе за нив пред да почнете да ги користите. Како се зголемува мускулната маса? Теоретски, многу едноставно - за зголемување на телесна и мускулна маса потребно е да внесувате повеќе калории од оние кои ги трошите во текот на денот, да консумирате доволно протеини и да вежбате. Но, некогаш ова не е...
More

Суплементи пред тренинг – 3 грешки со кои го намалувате нивниот ефект

суплементи пред тренинг pre-workout
Ако сакате да ги подобрите вашите перформанси за време на тренингот, pre-workout суплементите се одличен избор. Токму затоа тие се наоѓаат високо на листата на исхрана за фитнес професионалците и ентузијастите, заедно со протеините. Единствената негативна страна е тоа што ако не ги консумирате правилно, нема да ги почувствувате нивните ефекти во целост. Дознајте кои се трите грешки кои најчесто се прават при земање на суплементи пред тренинг и извлечете го нивниот, а и вашиот максимум.   1. Ги ...
More