ПсихоФит: Откријте од каде потекнува вашиот зголемен апетит

психолошки причини за појава на зголемен апетит
Дали храната ја доживувате како средство за задоволување на основните телесни потреби за да се одржите во добро здравје? Или таа е ваша награда, утеха, дел од социјалните активности? Ако сакате да се изборите против проблемот со зголемен апетит ќе мора прво да ја лоцирате причината. Главни психолошки причини за појава на зголемен апетит Колку често ви се случува да се затекнете во состојба во која сте прејадени, а не сте го планирале  ниту сте го сакале тоа? Можеби сте дозволиле да прегладните...
More

ПсихоФит: Фитнес – најдобар лек против депресија?

со фитнес против депресија
Есента е време кога сите повеќе или помалку патиме од чувство на меланхолија која лесно може да премине во депресија, а тоа е веќе сериозна состојба од која потешко се излегува. Може да му се случи на секој од нас без разлика колку сме успешни и колку богат социјален живот имаме. Истражувањата покажуваат дека придобивките од фитнесот одат многу подалеку од доброто физичко здравје и изглед - тие можат да ви помогнат да се изборите против психолошките предизвици како што е депресијата. Следат ...
More