5 начини како да ја подобрите вашата флексибилност

Ако сметате дека допирањето на вашите прсти на нозете од исправена положба е нешто недостижно кое никогаш нема да го постигнете, знајте го ова – вежбите кои ги практикувате во комбинација со храната која ја конзумирате, хидратацијата и животниот стил кој го водите имаат големо влијание на вашата флексибилност. Подобрување на способноста на телото да се витка е многу поважно од колку само превенирање од повреда. Всушност, флексибилноста е важен аспект во зголемувањето на сила и мускулна маса. По...
More

Топ 5 суплементи за жени кои се физички активни

суплементи за жени
Спортските суплементи се составен дел од исхраната на професионалните спортистки, но не и кај жените кои рекреативно се занимаваат со спорт. Најчестата причина за ова е стравот од развивање на „машко“ тело и недоволното познавање на вистинските придобивки од нивно користење. Иако се одлични за постигнување на фитнес целите и за одржување на добро здравје и кај мажите и кај жените, следната листа го носи името суплементи за жени бидејќи се образложени нивните ефекти врз женското тело. Рибино ма...
More

3 комбинации на суплементи за побрзи резултати

најдобри комбинации на суплементи
Суплементите кои доаѓаат од реномираните производители денес имаат одлични ефекти благодарение на внимателно избраните состојки. Сепак, истражувањата кои ги прават истите овие компании покажуваат дека комбинирањето на некои суплементи придонесува кон засилување на нивните ефекти. Следат 3 комбинации на суплементи кои со редовни тренинзи можат да ви помогнат да ги остварите вашите цели за пократко време. 1. Намалување на вишокот килограми и задржување на чистата мускулна маса Во овој период од ...
More

Летна форма – како да ја задржите мускулната маса во фазата на дефиниција

мускулна маса во фазата на дефиниција
Доаѓа летото, а со него и желбата да се вратиме во форма со што е можно помалку телесни масти и повидлива мускулна маса. Ако веќе сте пробале да ја остварите оваа цел сигурно знаете дека не е баш лесна. Фазата на дефиниција бара правилна комбинација од план на исхрана, тренинг програма, соодветни суплементи и време за активен одмор. Неодамна пишував за начинот на кој можете да топите масти и градите мускулна маса истовремено, но фазата на дефиниција бара малку поригорозни мерки. Еве на што тр...
More

3 најдобри суплементи за брзо опоравување после тренинг

брзо опоравување после тренинг
Интензивните тренинзи се одлични за забрзано градење мускулна маса и топење масти. Единствениот проблем е што по нив доаѓаат замор и мускулна болка од кои морате да се опоравите пред следниот тренинг. Потсетете се само на чувството кое го имате после вежбите за нозе и ќе знаете за што ви зборувам. Но, добрата вест е што со правилна употреба на соодветни суплементи можете да поттикнете брзо опоравување и да се вратите на следниот тренинг со полна сила. Брзо опоравување - фактор кој влијае на ваш...
More

БЦАА – Зошто се овие аминокиселини важни за вашиот организам?

суплементи - БЦАА аминокиселини
БЦАА се едни од најчесто употребуваните суплементи од страна на активните спортисти и спортските ентузијасти. Но, голем дел од луѓето не се целосно запознаени со нивните својства и огромната улога што ја имаат во одржувањето на здрав и витален организам. Овие аминокиселини се есенцијални за нашиот организам и помагаат при градење на мускулна маса, ослободување од вишокот масти и килограми, опоравување на мускулниот систем по физички активности, како и при зголемување на силата, издржливоста и ен...
More