5 начини како да ја подобрите вашата флексибилност

Ако сметате дека допирањето на вашите прсти на нозете од исправена положба е нешто недостижно кое никогаш нема да го постигнете, знајте го ова – вежбите кои ги практикувате во комбинација со храната која ја конзумирате, хидратацијата и животниот стил кој го водите имаат големо влијание на вашата флексибилност. Подобрување на способноста на телото да се витка е многу поважно од колку само превенирање од повреда. Всушност, флексибилноста е важен аспект во зголемувањето на сила и мускулна маса. По...
More

ПсихоФит: Најголемиот психолошки тест – ПОВРЕДА; што после неа ?

Соочувањето со повреда во спортот е непријатно доживување кое воедно станува и најголем психолошки тест за спортистот. Повредата го нарушува општото физичко здравје на личноста но исто така негативно влијае и на општото ментално здравје и добросостојба. Повредите можат да варираат во однос на својата сериозност, а многу често ја загрозуваат и професионалната кариера на спортистот. Доживувањата на емоционален план можат да го отежнат процесот на рехабилитација, а многу често спортистите се соочен...
More

Распоредете ги јагленохидратите правилно за оптимален прогрес и резултати!

Не сте сигурни колку јагленохидратите треба да јадете пред и после тренингот? Синхронизирате го одговорот со вашата програма со овој комплетен водич за видовите и времето за јаглехидрати! Јагленохидратите, понекогаш се нарекуваат "ѓаволот", "инстант сало," се извор на жестоката дебата во фитнес светот, особено кога станува збор за нивната улога во изградбата на мускулите или согорувањето на масти. Со сите собрани мислење за тоа дали треба да се јадат јаглехидрати, воопшто, само во одредени пе...
More

10 совети за `Арнолд-like` бицепси! (БОНУС – Тренинг бицепс)

Запрете го губењето на време и енергија на рутини полни со непотребни повторувања. Запаметете ги овие правила и започнете го перфекционирањето на вашиот бицепс денес! Илјадници статии се напишани за т.н. тајни за изградба на големи бицепси. Па, ова дело е малку поинакво, бидејќи тука нема ништо таинствено околу тоа. Нема комерцијални мешавини или фенси трикови тука! Само прост збир на правила кои ќе ви помогнат да изградите подобро “оружје” и рутина за тренингот за бицепс. Ако сте подготвени...
More