Тренинг за справување со мамурлак по бурна ноќ?

тренинг против мамурлак
Доаѓа период кога и најдисциплираните ќе се опуштат на забавите околу празниците, а тоа неизбежно носи и поголема консумација на алкохол. Количината овој пат ќе ја оставам на вашата совест, а во случај да претерате еве неколку совети за брзо справување со проблематичниот мамурлак. Дали тренингот може да ви помогне? Општото мислење е дека вишокот храна, пијалоци, токсини може да се исфрли со интензивен тренинг и многу пот. Но, во реалноста не е баш така. Вашето тело може да метаболизира околу е...
More

Зошто вашиот тренер упорно ви забранува алкохол?

зошто тренерот ви забранува алкохол
Редовни сте на тренинзи и се трудите да се придржувате кон режимот за исхрана, но вашиот тренер сепак има забелешки - зошто пиете алкохол на секое излегување? Ова не е негов хир да ви наоѓа замерки, ниту начин да ве казни. Кога вежбате со тренер вашите цели стануваат и негови цели, а тој знае дека нема да ги постигнете со вклучен алкохол. Еве зошто. Сите знаеме дека алкохолот содржи многу калории. Но што ако сте ги пресметале тие калории во вашиот дневен внес? Она што луѓето често го забор...
More