ИНТЕРВЈУ: Небојша Јоциќ, EX-YU бодибилдинг легенда која им пркоси на годините!

QUICK STATS Age: 53 Height: 180 cm. Weight: 100 kg.   MarioFit: How did you start with bodybuilding ? Since I was always interested in philosophy and I wanted to optimize my intellectual and spiritual existence, I found bodybuilding as the best way to optimize my physical being. My first encounter with bodybuilding was an image of a bodybuilder in a sport magazine back in 1980. I simply couldn’t believe that man could look like that… I was fascinated! The next think I rem...
More

ИНТЕРВЈУ: IFBB PRO Al Auguste – Професионалец со Mr.Olympia педигре!

QUICK STATS Age: 38 years old Height: 5 feet 7 inches (173 cm) Weight: contest weight' 212 pounds (96 kg) or under; off season 225 pounds (102 kg)   MarioFit: How did you start with bodybuilding ? I was fresh out of college, didn’t have a job yet, so I was spending most of time at the gym; so a gentleman approached one day and advised that I should compete. Long story short, I did my first competition that year (2001) and I haven’t looked back since.   MarioFit:...
More

ИНТЕРВЈУ: Слобо Митков, светско фитнес тело по македонски рецепт

КРАТКИ ПОДАТОЦИ: * Години - 31 * Висина и тежина - 87 во "off season", 80 килограми натпреварувачка тежина   MarioFit: Како и кога започнавте да се занимавате со фитнес ? Почнав да се занимавам со бодибилдинг кога имав 18 години после повредата на коленото која ја доиив играјќи фудбал. Пред да почнам да вежбам во теретана, тренирав 10 години фудбал, но откако завршив со тоа, почнав со бодибилдинг и тоа беше најдобрата одлука што ја имам направено и воопшто не се каам поради т...
More

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ: Мike Pulcinella, светски познат професионален креатор на бодибилдинг документарци за www.MarioFit.net

Mike Pulcinella - верувам дека на многумина не им значи името, но за оние што малце повеќе го пратат бодибилдинг светот, ќе се сетат на видеата кои тој ги има направено. Тој изготвува бодибилдинг документарци, кратки инспиративни филмови и реклами со најпознатите и најдобрите бодибилдери како што се - Kai Greene, Victor Martinez, IFBB Pro Jon Delarosa. Тој ги има направено сите документарни филмови на Kai Greene ("Redemption", "A day in the life", "a New Breed" ). Верувам дека за вистинските љуб...
More

ИНТЕРВЈУ: Дејан Поповски – Симетрија на бог, интелект на филозоф

  КРАТКИ ПОДАТОЦИ: Години - 28 Висина и тежина - Висок сум 173цм. , а тежината варира од 74кг. натпреварувачка (Атлета на Македонија 2015), до околу 80кг. во период на качување квалитетна мускулна маса.   MarioFit: Како и кога започнавте да се занимавате со фитнес ?   Првите допирни точки со фитнес/бидибилдинг датираат уште од моето рано детство, затоа што хоби на татко ми беше и сеуште е бодибилдинг. Но тогаш немав желба и интерес да се бавам со таков спорт,...
More