Првата работилница по улично вежбање (street workout) во Скопје!

Прва работилница по улично вежбање во Скопје, Македонија во светот познато како Street Workout ќе се одржи ова лето на 7-ми Август 2016 год …
Со локација бул. Јане Сандански бр.24 поточно на тениското игралиште на Hit & Run центарот за спортски развој кој се наоѓа во населбата Аеродром со изградба на нов парк за Street Workout од страна на Hit & Run. Работилницата започнува од 16:00 па се до 21:00 часот.
За оние кои неможат да се снајдат со местото собирно место ќе биде кај Трговскиот Бисер 15:30 или исконтактирај те ги членовите на Rise Up Bars на Facebook!

 

Па ве очекуваме во што поголем број да дојдете да ви ги презентираме почетоците и основите на уличниот тренинг (Street Workout) но пред се да се дружиме и забавуваме…
Настанот ќе биде документиран (Видео, фотографија и интервју).
Ќе има презентација на секоја група како и поопширно за нивните почетоци, најдобри постигнати резултати, падови и следни нивни цели и дестинации.
Настанот ќе биде проследен од МТВ и ТВ НОВА …

Ќе бидеме поделени во неколку групи каде што ќе се работи со почетници и со оние кои сакаат да научат нешто повеќе за понапредните елементи…


– Почетници:
Ќе ви ја објасниме основата за секоја вежба поединечно и како правилно да ги изведувате вежбите како што се:

-Склекови (Push Ups)
-Згибови (Pull Ups)
-Пропаѓање (Dips)
-Стомачни (Abs)
-Чучневи (Squats)
-Руски Згибови (Muscle Ups)

И други вежби…

– Напредно ниво:
Предвежби и совети за елементите:

-Стој на раце (Handstand)
-Задна вага (Back Lever)
-Предна вага (Front Lever)
-Знаме (Human Flag)
-Вага (Planche)

Интересно:  ФитФизиотерапија: 7 истегнувања за 7 минути и БОЛКАТА е намалена !

И други понапредни елементи…

Исто така ќе има и совети за исхраната и за тоа како да ви изгледа еден ден.

Овој настан е организиран од страна на Rise Up Bars група која постои повеќе од една година во Скопје.
FAN PAGE за да следите и да не поддржувате:
https://www.facebook.com/Rise-Up-Bars-1697069817177312/?fref=ts
Instagram:
-@iamdarijan_
-@stjepan_stilinovic
-@iammartin_
-@iamaceroyal_
-@antonio_dimovski
Hastag:
#riseupbars
ЛИЧЕН ЦИТАТ
-WE RISE BY LIFTING EACH OTHER UP

Членови:

Даријан Стојаноски
Стјепан Стилиновиќ
Мартин Стојчевски
Антонио Димовски
Александар Христовски

Исто така Rise Up Bars имаат освоено неколку медали и дипломи и еден пехар на балканските простори.
Имаат учествувано на меѓународни и свестки натпревари во уличен тренинг во Германија и Холандија…
Еден од нашите членови беше судија на меѓународен хуманитарен натпревар во Ваљево, Србија кој исто така ја има честа и оваа година повторно да биде главен судија.
На натпревар кои веќе ќе одржа на 23-24-25 Јули…

На овој натпревар македонските натпреварувачи се закитија со 25 медали и еден пехар…Повеќе за ова на самиот настан.

Како дел од организацијата е Центарот за спортски развој Hit & Run…
Facebook Fun Page за да пратите…
https://www.facebook.com/Teniski-Klub-Hit-Run-793409840754866/

Главен домаќин Даријан Стојаноски…
Facebook Fan Page за да пратите…
https://www.facebook.com/darijan.stojanoski/
Instagram:
-@iamdarijan_
Facebook Official
https://www.facebook.com/profile.php?id=1402807489
E-mail за контакт…
-darijan.s@hotmail.com
Гости и поддржувачи:

Специјален гостин од Белград, Србија кој е модел и натпреварувач во уличен тренинг со освоени неколку први места во светски рамки е Иван Маркиоли кој е член на групата Bar Brothers од Србија која е светски позната со преку 1.700.000 лајкови на facebook и преку 40 милиони прегледи на Youtube …

Fan Page за да пратите:
https://www.facebook.com/BarBrothersOfficial/?fref=ts
https://www.facebook.com/BarBrothersOfficialPage/?fref=ts
https://www.facebook.com/IvanMarkioliOfficial/?fref=ts
Instagram:
-@markioli.ivan
-@barbrothersofficial
Webpage
www.BarBrothers.com
Hastag
#BarBrothers
ЛИЧЕН ЦИТАТ
-BE THE BEST YOU CAN BE

Bar Gladiators од Куманово
Fan Page за да пратите:
https://www.facebook.com/BGFLOfficial/?fref=ts
Instagram:
-@d.karanfilovski
-@angelovski.robert
-@gordankrstic
-@jovan.spasovski2
-@milan_gladiator
-@mitkovskidaniel

Членови:

Даниел Каранфиловски
Роберт Ангеловски
Милан Петковски
Даниел Митковски
Гордан Крстич
Јован Спасовски
Александар Велјановски

Bar Gladiators имаат освоено преку 30 медали во тек на две години на балканските простори…

Исти така наши поддржувачи се:

Марио Јовановски
Fan Page за да пратите:
https://www.facebook.com/MarioFitnet/?fref=ts
Instagram:
-@jovanovskimario
Web Portal
www.MarioFit.net
E-mail
-infomariofit@gmail.com

Karas4training
Fan Page за да пратите:
https://www.facebook.com/KARAS4TRAINING/?fref=ts
Web Portal
http://karas4training.com/mk or К4Т.mk
E-mail
-contact@karas4training.com

-Се најдобро ви посакуваат организаторите Rise Up Bars и Hit & Run – Центарот за спортски развој.
Ве очекуваме и поканете ги најблиските…
Топол поздрав до сите љубители на спортот