Моќта на волјата – го победил ракот и станал бодибилдер!

Zach Zeiler од Ida, Michigan бил дијагностициран со Hodgins’s Lymphoma во 2010 година на 15 годишна возраст, поради кое неговата телесна тежина тогаш достигнала 45 килограми. Но, како што видеото покажува, тој го победил ракот и сега има 80 килограми спакувани во одлична фитнес градба!

Неговиот импресивен изглед е резултат на големиот труд вложен низ годините, вежбајќи 2 часа дневно, почнувајќи за време на неговата терапија. Голема дебата предизвика на интернетот дали бил природен, односно дали користел анаболици или не. Тоа оставам на вас да одлучите. Знаејќи го неговото минато, ова видео во кое тој го демонстрира неговиот тренинг раце е навистина за почит. Погледнете:

 

 

Cancer-survivor-Zach-Zeiler-respect

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *