Македонијa “златна” на Балканското првенство во бодибилдинг – Књажевац, Србија!

На 22ри Октомври се оддржат 25тото Балканско првеноство во фитнес и бодибилдинг. На овој натпревар, кој спаѓа под IFBB, најголемата федерација за бодибилдинг и фитнес на светско ниво земаа учество репрезентации од 10 држави – Хрватска, Словенија, Романија, Бигарија, Грција, Албанија, Косово, БиХ и Македонија.. Македонија исто така имаше свои претставници кои успешно ја претставија нашата држава. Нашата репрезентација која ја претставуваше државата оваа година на Балканското првенство во бодибилдинг беше составена од 5 членови – Ангела Геличенска (Фитнес жени), Сергеј Цветковски (Бодибилдинг мажи до 70 кг.), Горан Тромбев (Јуниори бодибилдинг над 75 кг), Дарко Стојановски (Мажи Физик до 178 цм.), Александар Трајковски (Класик бодибилдинг до 175 цм.)
Честитки до нашите претставници кои успешно ја претставија нашата држава во огромната конкуренција од нашите соседи. Се надеваме дека во иднина ќе имаме многу повеќе натпреварувачи на домашните натпреварувања а со тоа и повеќе претставници на меѓународните натпревари, како што е и ова првенство.

3 99 777%d1%93 888 999 8899 viber-image viber-image1 viber-image4 viber-image888

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *