ИНТЕРВЈУ: Илија Рајковчевиќ – од 150 на 89 килограми; неверојатна физичка трансформација!

КРАТКИ ПОДАТОЦИ:

  • Години – 18
  • Телесна тежина – Пред почетокот на трансформацијата – 150 килограми, а моментално 89.

 

 MarioFit:Како и кога започна да се занимаваш со фитнес ?
-Се започна на 01.07.2014 тогаш одлучив да се сменам да не бидам никогаш истиот кој што сум бил,бидејки едноставно не можев повеке да се гледам во огледало како тонам се повеке И повеке.Од тогас па до ден денес нема ден да не отидам во теретана да не вежбам едноставно се заљубив во фитнесот.

ilija4

 MarioFit: Од она што може да го видиме од сликите, ти имаш направено целосна трансформација на својот физички изглед. Како да е сосема друга личност која произлегла од тебе. Иако тој е визуелниот дел, менталната и психолошката промена е она што не секој го гледа, а токму таа е причината и иницијалната каписла за целосниот пресврт. Што те натера да се промениш, како започна сето тоа ?

 

-Никогаш во животот сум немал карактер изградено во самиот себе,доста ми беше од осаменоста која ја имав,едноставно морав да се сменам немав друг излез.Цел мој живот сум бил мета на шали од другите луге И си реков морам едноставно да се сменам вака повеќе не иде.Пред се не бев психички спремен но со текот на времето го градев и карактерот И психата кои денес ги имам.

ilija

MarioFit: Како го доживеа целиот процес ? Какво е чувството кога ќе го достигнеш замисленото ?

Пред се за било која цел што ја имате во животот, мора да имате желба – без тоа не може ништо да се постигне, секако неопходни се и упорноста и посветеноста.

ilija1

Каква реакција имаше опркужувањето ? Можеш да направиш разлика како те доживувале претходно, а како сега ?

 

Претходно: мета на исмејување

Сега : Everybody, one day will die, and be forgetton. Act and behave in a way that will make life interesting and fun, fuck a mundane predictable life working monday to friday with something you derive no pleasure from; just living life out till you grow old and wither away. Find a passion, form relationships, dont be afraid to get out there and fuck what everyone else thinks, trust me its alot more fun that way.

Dont ever pay people out or put people down. Instead just put yourself up and let the haters do their thing. Id rather be a person thats hated on, than a person that does the hating. A wise man one said.. – Hater gonna hate! -ZYZZ
ilija3

 MarioFit: Можеш да се повикаш на чувствата пред да се промениш, какво и колкаво ти беше нивото на самодоверба и она како ти се гледаше, а какво е сега?

Претходно самодовербата ми беше на многу ниско ниво, за било што и да сакав да направам во животот немав самодоверба, правев се со страв. Сега после промената едноставно имам преголема самодоверба и знам дека по било која цел да идам, ќе успеам да ја достигнам.

ilija6

MarioFit: Нивото и брзината на промената е во директна релација со нивото на мотивација. Сигурно имало моменти кога било многу тешко, кога си сакал да се откажеш. Тоа го почувствувал секој. Но, не секој успеал да го надмине тоа. Од каде ја црпеше твојата мотивација ? Што те тераше да продолжиш и да не се откажеш ?
Премногу ми беше тешко кога немав кога немав мотивазија, но затоа тука беше мојот идол “Zyzz кој што кога и да му ги гледав неговите видеа, мене мотивацијата веднаш ми беше вратена. Дури и ден денес ми се случува да ја изгубам мотивацијата, но кога ќе ми текне каде сум стигнал, а каде сум почнал, веднаш се враќа.

 

MarioFit: Каков беше твојот начин на исхрана и начин на тренирање за време на трансформацијта ? Каков е сега ?

Многу ми беше тешко со исхраната, јадев помали и пофреквентни оброци (протеински) во денот со многу малце јагленохидрати. Сабајле ми беше рутината 1 час кардио а вечерта со тежини 45 минути. И до ден денес го користам овој начин на исхрана и тренинг.
MarioFit: Која е твоја омилена мотивациона изрека ?

Life isn’t about finding yourself it’s about creating yourself

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *