Државно првенство – АТЛЕТА НА МАКЕДОНИЈА – ГАЛЕРИЈА по категории од натпреварот!

Се одржа и овогодинешниот државен натпревар во бодибилдинг и фитнес – Атлета на Македонија 2016. Љубителите на убаво градените тела имаа можност да го видат повеќе месечниот труд вложен во припремите за овој натпревар на натпреварувачите во салата на Кале во Скопје. Овој пат, мажите беа дефинитивно подоминантни по категории, немавме прилика да видиме многу девојки во категориите Бикини фитнес и Физик. Но, пријатно изненадување како гостинка позер на овој натпревар беше Valerija Slapnik – интернационална натпреварувачка во категоријата Бикини Фитнес од Словенија. Исто така, како гостин кој го посети овој натпревар беше и Лепомир Бакич, повеќекратен државен шампион на Србија и 2ро пласиран на Arnold Classic во Columbus, Ohio, USA.
Овој пат организацијата беше на завидно ниво. Организаторите исто така имаа обезбедено преку своите спонзори и пакет подарок спортски суплементи за победниците од сите категории што е за поздравување. Сметам дека на нашиот спорт сеуште му фали подобра и поголема промоција со цел поголема поголема заинтересираност од натпреварувачи а и секако од посетители. Го чекаме тој ден кога ќе ја наполниме големата сала “Борис Трајковски”. Зашто да не, нели ? Погледнете ги сликите по категории и победници. Споделете ја статијата со цел натпреварувачите да можат да ги пронајдат сликите.

 

ВЕТЕРАНИ ДО 40 ГОДИНИ

 

ВЛАДЕ СТАНКОВСКИ  – ПРВО МЕСТО

dsc_0352 dsc_0362 dsc_0366

 

 

СЛОБОДАН КОСТОВСКИ – ВТОРО МЕСТО

dsc_0368

dsc_0369 dsc_0370 dsc_0371 dsc_0375

 

 

ЈУНИОРИ ДО 19 ГОДИНИ

1во место – Александар Тасевски
2ро место – Христијан Атанасовски
3то место – Дејан Паунов
4то место – Маријан Данчев
5то место – Илија Ристовки

 

 

ХРИСТИЈАН АТАНАСОВСКИ

dsc_0378

dsc_0379

 

ДЕЈАН ПАУНОВ

dsc_0381 dsc_0383

dsc_0382

 

 

АЛЕКСАНДАР ТАСЕВСКИ

dsc_0392 dsc_0388 dsc_0387

 

 

ИЛИЈА РИСТОВСКИ

dsc_0394 dsc_0395

 

 

МАРИЈАН ДАНЧЕВ

dsc_0398 dsc_0399

 

 

СПОРЕДБИ И ПРОГЛАСУВАЊЕ

dsc_0402 dsc_0426

 

 

ЈУНИОРИ ДО 23 ГОДИНИ

1во место – Горан Тромбев
2ро место – Божидар Пецаковски

 

ГОРАН ТРОМБЕВ

dsc_0414 dsc_0418 dsc_0416

 

 

БОЖИДАР ПЕЦАКОВСКИ

dsc_0411 dsc_0410

 

 

dsc_0422 dsc_0424 dsc_0428

 

 

ФИЗИК ДО 23 ГОДИНИ

1во место – Бујар Ибраими
2ро место – Иван Гроздановски
3то место – Џими Исмаили

 

 

ИВАН ГРОЗДАНОВСКИ

dsc_0429

dsc_0430

 

 

БУЈАР ИБРАИМИ

dsc_0434

dsc_0433

 

 

ЏИМИ ИСМАИЛИ

dsc_0435 dsc_0437 dsc_0436

dsc_0438

dsc_0444

 

 

ФИТНЕС ЖЕНИ

 

1во место – Ангела Гелинческа

dsc_0442 dsc_0441 dsc_0439

 

 

ФИЗИК НАД 23 ГОДИНИ ДО 178М цм

1во место – Дарко Стојановски
2ро место – Ајремин Јусуфи
3то место – Артан Сејдиу
4то место – Семир Јупи

 

АРТАН СЕЈДИУ

dsc_0450 dsc_0449 dsc_0448

 

 

СЕМИР ЈУПИ

dsc_0452  dsc_0451

 

dsc_0453 dsc_0456 dsc_0455

 

 

ФИЗИК СЕНИОРИ НАД 178 цм

1во место – Томица Милушевски
2ро место – Васко Костовски

АПСОЛУТЕН ПОБЕДНИК ВО ФИЗИК КАТЕГОРИЈА – ТОМИЦА МИЛУШЕВСКИ

 

 

ТОМИЦА МИЛУШЕВСКИ

dsc_0462 dsc_0460 dsc_0459

 

ВАСКО КОСТОВСКИ

dsc_0465 dsc_0466

 

dsc_0493 dsc_0491 dsc_0486

 

 

БИКИНИ ФИТНЕС

1во место – Марија Здравевска

 

dsc_0499 dsc_0496

 

 

БОДИБИЛДИНГ КЛАСИК

 

1во место – Влатко Калпачки
2ро место – Николче Стојановски

 

 

НИКОЛЧЕ СТОЈАНОВСКИdsc_0501 dsc_0502 dsc_0503

 

ВЛАТКО КАЛПАЧКИ

 

dsc_0510 dsc_0511 dsc_0512dsc_0521

 

БОДИБИЛДИНГ ДО 70 КИЛОГРАМИ

1во место – Сергеј Цветковски

dsc_0527 dsc_0529 dsc_0524

БОДИБИЛДИНГ ДО 80 КИЛОГРАМИ

1во место – Дејан Пауновски

 

dsc_0550 dsc_0537 dsc_0535

 

 

БОДИБИЛДИНГ ДО 90 КИЛОГРАМИ

 

1во место – Александар Трајковски

 

dsc_0558 dsc_0560 dsc_0566 dsc_0567

 

 

БОДИБИЛДИНГ НАД 90 КИЛОГРАМИ

 

1во место – Деан Ангелов
2ро место – Валентин Талевски

 

 

ДЕАН АНГЕЛОВ

dsc_0572 dsc_0571 dsc_0570

 

СПОРЕДБИ ЗА АПСОЛУТЕН ПОБЕДНИК

 

АПСОЛУТЕН ПОБЕДНИК НА АТЛЕТА НА МАКЕДОНИЈА 2016 – АЛЕКСАНДАР ТРАЈКОВСКИ

dsc_0619 dsc_0620 dsc_0582 dsc_0583 dsc_0584 dsc_0585 dsc_0588 dsc_0590 dsc_0592 dsc_0593 dsc_0595 dsc_0597 dsc_0600 dsc_0602

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *